Leiden Healthy Society Center

Voor ieders gezondheid en welzijn

Leiden Healthy Society Center; voor ieders gezondheid en welzijn

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil dat iedereen in Nederland in 2040 vijf jaar langer gezond leeft en dat de verschillen in gezondheid tussen arm en rijk met 30% zijn afgenomen. Mooie ambities, maar hoe doen we dat in Leiden? Kunnen we van Leiden de gezondste stad van Nederland maken?

De vraagstukken op het gebied van gezondheid en welzijn zijn ingewikkeld. Ze vragen om een brede maatschappelijke aanpak waarin veel verschillende organisaties en experts samenwerken. Zo hangt stress samen met overgewicht en het gevoel erbij te horen, en een gezonde leefomgeving met voldoende groen nodigt mensen uit om meer te bewegen.

Leiden heeft een unieke positie op het gebied van gezondheid en welzijn. In kennisstad Leiden werken wij – Universiteit Leiden, Hogeschool Leiden, mboRijnland en de gemeente Leiden – al veel samen op het gebied van onderwijs en onderzoek. In het Leiden Healthy Society Center bundelen wij onze krachten. Ook andere partijen zoals onze partners Leiden Bio Science Park, LUMC en TNO sluiten aan.

Onze uitdaging is om alle bestaande en nieuwe initiatieven en de kennis die er in de stad Leiden is optimaal te verbinden. Om zo samen te werken aan structurele, duurzame oplossingen voor gezondheidsvraagstukken. En daar hebben wij jou bij nodig.

Help je mee?

We willen samen met partners in de stad werken aan de gezondheid en het welzijn van de Leidenaren. Heb je een concrete onderzoeksvraag of wil je je aansluiten bij het netwerk van het Leiden Healthy Society Center, neem dan contact met ons op.

Help jij ook mee Leiden gezonder en gelukkiger te maken?

Ga naar de inhoud