Campus: Leiden Bioscience Park

Leiden Bio Science Park (LBSP) is het grootste kenniscluster van Nederland op het gebied van Life Sciences & Health, dat internationaal hoog aangeschreven staat. De clustering van hoogwaardig onderwijs, onderzoek, zorg en bedrijfsleven trekt studenten, wetenschappers en ondernemers uit de hele wereld naar ‘Leiden Kennisstad’.

Het park huisvest – naast drie universitaire faculteiten, een hogeschool en een mbo-school –  het grootste aantal bioscience start-ups in Nederland. Onder de bedrijven bevinden zich verschillende internationaal vermaarde onderzoeksinstituten en bedrijven. Op dit moment telt het park 180 bedrijven en instellingen, met in totaal 19.000 medewerkers. Dit aantal groeit naar verwachting tot circa 27.000 in 2025.

Het park krijgt de komende jaren meer woningen en ontmoetingsplekken, om het verblijfs- en vestigingsklimaat te versterken, inclusief een ‘hartlijn’ – een verbindende, groene route, met kunst en ontmoetingsplekken in de openbare ruimte.

Grootste campus voor life sciences & health in Nederland groeit door

Meer weten?
Leiden Bio Science Park
Leiden Bio Science Park Vastgoed


Contact
Arnoud Nierop
a.nierop@leiden.nl


Partners
Universiteit Leiden
LUMC
Hogeschool Leiden
Gemeente Leiden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.