Leiden Kennisstad | Leiden City of Science

National eHealth Living Lab

Public Health is een belangrijk onderdeel van het thema ‘de Stad als Lab’ zoals opgenomen in de samenwerkings­overeenkomst. Binnen dit thema was in maart 2018 de kick-off van het National eHealth Living Lab (NeLL).

Binnen NeLL worden alle activiteiten, projecten en initiatieven op het gebied van eHealth bij elkaar gebracht. Experts onderzoeken onder andere in hoeverre eHealth toepassingen doelmatig zijn, hoe het gebruik wordt ervaren door de eindgebruiker en of tools betrouwbaar zijn. Verder worden nieuwe oplossingen ontwikkeld of bestaande toepassingen verbeterd in co-creatie met de eindgebruiker.

Dit alles wordt bereikt door een groot netwerk van patiënten, zorgprofessionals, studenten, wetenschappers, ontwikkelaars, creatieven, burgers en bijvoorbeeld Innovatie Managers bij elkaar te brengen om zo gezamenlijk effectieve eHealth tools te ontwikkelen en te implementeren om zo de zorg met behulp van nieuwe technologie effectiever en efficiënter in te richten.

NeLL zal waarschijnlijk in het najaar van 2018 haar deuren openen in het Poortgebouw te Leiden. Momenteel worden er stappen gemaakt met de ontwikkeling van de organisatie en het vormgeven van een e-learning waarmee studenten eHealth toepassingen op betrouwbaarheid gaan checken.

Het NeLL is op zoek naar betrokken burgers die interesse hebben een bijdragen te leveren aan de ontwikkeling van eHealth en het testen van nieuwe toepassingen!

Voor meer informatie en contact:
https://nationalehealthlivinglab.nl

Blijf op de hoogte via:
https://twitter.com/nell_2018
https://www.linkedin.com/company/nationalehealthlivinglab/
https://www.facebook.com/nationalehealthlivinglab

Universiteit Leiden
Hogeschool Leiden