Leiden Kennisstad | Leiden City of Science

Leren met de stad

Waarom geven we studenten fictieve opdrachten terwijl de maatschappelijke vragen voor het oprapen liggen? Hoe kan de stad profiteren van het talent in het (hoger) onderwijs en hoe kan het onderwijs worden verrijkt met realistische vraagstukken?

Praatplaat Leren met de Stad

In dit project gaan we aan de slag met Honours studenten van de Hogeschool en de Universiteit om maatschappelijke vraagstukken te bestuderen en op te lossen. Samen met de gemeente analyseren we welke behoeften er in een buurt aanwezig zijn. Daar bouwen netwerken omheen van experts die in de buurt en in het onderwijs aanwezig zijn en dan bepalen we de scope van de vraag zodat deze realistisch genoeg is voor onze studenten om aan te werken. Dit project zoekt niet naar incidentele vragen, maar zet verschillende vragen uit voor langere tijd zodat verschillende groepen studenten op elkaars inzichten voort kunnen bouwen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Hogeschool Leiden
Zernikedreef 11
2333 CK Leiden

Universiteit Leiden
Postbus 9500
2300 RA Leiden

Universiteit Leiden

LUMC
Postbus 9600
2300 RC Leiden

Gemeente Leiden
Stationsplein 107
2312 AJ  Leiden

Alle partners