Leiden Kennisstad | Leiden City of Science

Het Leids Luister Festival – zo hoorde je leiden nog nooit

Ooit kwamen Leidenaren de lange, donkere winteravonden door met verhalen. Soms waren het spannende, grappige of aangedikte vertellingen, soms heel persoonlijke ervaringen, en altijd brachten ze mensen samen. Dit najaar blazen BplusC en Het Taalmuseum deze traditie nieuw leven in.

Drie rondes, zeven verhalen

Op meerdere locaties in de Leidse binnenstad zijn op zaterdag 17 november bijzondere verhalen te beluisteren. Het Leids Luister Festival verloopt in drie rondes van (maximaal) 30 minuten, daarna heb je 15 minuten de tijd om naar een nieuwe locatie af te reizen.

16:30 – 17:00 uur Ronde 1
17:00 – 17:15 uur Verplaatsen
17:15 – 17:45 uur Ronde 2
17:45 – 18:00 uur Verplaatsen
18:00 – 18:30 uur Ronde 3

Kaartverkoop

Het festival bestaat uit acht routes met ieder drie vertellers. Zo bezoek je met een kaartje ‘wit’ achtereenvolgens Mia Verbeelen, Hakim en Jos van den Broek en voert routekaartje ‘rood’ je langs Yaël Vinckx en Mark Kneppers, Jeroen Windmeijer en Burgemeester Lenferink. Kijk dus goed in welke route jouw favoriete vertellers zitten! Routekaartjes kosten € 5,00 en zijn te koop aan de balie van BplusC Bibliotheek Nieuwstraat.

Leids Luister Festival Soeparrangement bij Grand café De Burcht

Wil je tussendoor of na afloop om 18.30 uur wat eten? Grand café De Burcht verzorgt soep met een drankje in de Tuinzaal voor € 5,00 extra. Je betaalt voor een kaartje met soeparrangement dus € 10,00.

Kijk voor meer informatie op: www.taalmuseum.nl

Universiteit Leiden
Hogeschool Leiden