Leiden Kennisstad | Leiden City of Science

Leids Europafestival | State of health in the EU


Op 28 februari zal het tweede evenement in de reeks van het Leids Europafestival plaatsvinden, waarbij stil zal worden gestaan bij de “State of health in the EU”, gericht op geneesbare leefstijlziekten waar bijna heel Europa onder lijdt.

Hanno Pijl

Zulke “leefstijlziekten” (bijvoorbeeld diabetes type 2) veroorzaken veel leed en kosten de maatschappij ook nog eens veel geld, niet alleen bij ons maar in heel Europa. Zo heeft de Europese Unie onlangs, in samenwerking met de OECD, een rapport over gezondheid(szorg) gepubliceerd. Ook problemen op dit gebied kwamen aan bod, problemen waarvan leefstijlgeneeskunde aan hun oplossing kan bijdragen. Met andere woorden: het huidige zorgstelsel heeft aanpassingen nodig! Een nieuw systeem, van ‘care’ naar ‘cure’, van spreekkamer naar huiskamer en eigen regie over de gezondheid. Prof. Hanno Pijl zal gedurende deze sessie in het LUMC stilstaan bij de wetenschappelijke achtergrond van deze zogeheten leefstijlgeneeskunde en bepleit de kracht van voeding en leefstijlverandering om diverse chronische ziekten te genezen. Het stuit hem tegen de borst dat we met medicijnen proberen de schade te beperken, terwijl aanpassing van het voedingspatroon deze ziektes kan voorkomen en omkeren. Het wordt volgens deze hoogleraar hoog tijd dat we ons realiseren dat we onze leefstijl moeten aanpassen om te voorkomen dat we ziek worden.  Zo maken en houden we onszelf gezond!


Waar: Onderwijsgebouw LUMC, collegezaal 4

Wanneer: Donderdag 28 februari, 19.00 – 20.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)

Entree: gratis voor iedereen

Aanmelden: klik hier!

Universiteit Leiden
Hogeschool Leiden

Abonnement nieuwsbrief

Tweewekelijks verschijnt een nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in ‘Leiden Internationale Kennisstad’. Abonneren kan via opgave van uw naam en e-mail hieronder.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Hogeschool Leiden
Zernikedreef 11
2333 CK Leiden

Universiteit Leiden
Postbus 9500
2300 RA Leiden

Universiteit Leiden

LUMC
Postbus 9600
2300 RC Leiden

Leiden Kennisstad
Stationsplein 107
2312 AJ  Leiden

Alle partners