Leiden Kennisstad | Leiden City of Science

Collecties van de Wereld

De faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden en de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) bezitten grote internationale collecties met betrekking tot verschillende vakgebieden, van talen en culturen van over de hele wereld tot aan Natuurwetenschappen.

Dit is naast een onuitputtelijke bron voor onderzoek ook een unieke aanwinst voor Leiden als stad en kan ook zeker als zodanig gebruikt worden, bijvoorbeeld om te laten zien bij internationale contacten. In mei 2018 kwam het Schepencollege van Leuven op bezoek in Leiden, en dit bezoek werd dan ook aangegrepen om de bijzondere collecties in te zetten. Speciaal voor deze delegatie is toen een expositie gemaakt die de historische band tussen Leuven en Leiden belichtte. Deze vond plaats in de Universiteitsbibliotheek in Leiden. Dit werd erg positief ontvangen en is dus zeker voor herhaling vatbaar!

Universiteit Leiden
Hogeschool Leiden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Hogeschool Leiden
Zernikedreef 11
2333 CK Leiden

Universiteit Leiden
Postbus 9500
2300 RA Leiden

Universiteit Leiden

LUMC
Postbus 9600
2300 RC Leiden

Gemeente Leiden
Stationsplein 107
2312 AJ  Leiden

Alle partners