Leiden Kennisstad | Leiden City of Science

Multidisciplinaire Aanpak Leidse Slaaghwijk

De Slaaghwijk kent veel faciliteiten, maar is ook een wijk met veel overlast en sociale problematiek. Er is weinig cohesie in de wijk en uit de Veiligheidsmonitor blijkt dat in de Slaaghwijk het veiligheidsgevoel in de buurt en de tevredenheid met de woonomgeving is verslechterd. Dat is een van de weinige wijken in Leiden. Dit vraagt daarom een integrale gebiedsgerichte aanpak.

Maandagavond 28 mei 2018 opende Leidse burgemeester Henri Lenferink een eerste bijeenkomst vanuit Programma Leiden Kennisstad waar hij de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden vroeg mee te denken over deze aanpak die zich richt op diverse terreinen. Om meerdere perspectieven hun beeld te laten geven waren onder andere de Programmamanager Wijkregie, Brede School Merenwijk, de wijkagent en de Gemeente Leiden ook aanwezig.

Universiteit Leiden
Hogeschool Leiden

Abonnement nieuwsbrief

Tweewekelijks verschijnt een nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in ‘Leiden Internationale Kennisstad’. Abonneren kan via opgave van uw naam en e-mail hieronder.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Hogeschool Leiden
Zernikedreef 11
2333 CK Leiden

Universiteit Leiden
Postbus 9500
2300 RA Leiden

Universiteit Leiden

LUMC
Postbus 9600
2300 RC Leiden

Leiden Kennisstad
Stationsplein 107
2312 AJ  Leiden

Alle partners