Leiden Kennisstad | Leiden City of Science

Big Data voor Gelijke Onderwijskansen

Leiden heeft de ambitie om alle kinderen de kans te geven om zich naar hun talenten te ontwikkelen en op te groeien tot zelfstandige en vrije burgers.

Een belangrijk aspect hiervan is onderwijs: al 30 jaar voert Leiden een succesvol onderwijskansenbeleid. Echter blijkt uit een recente evaluatie dat er een bredere aanpak ook nodig is, omdat achterstanden in het onderwijs niet enkel in daar opgelost kunnen worden. Vaak is ook de thuissituatie van belang. Ook begint taalontwikkeling direct na de geboorte. Nieuw beleid richt zich daarom op kinderen vanaf 0 jaar. Om uit te zoeken welke wijken het hardst ondersteuning nodig hebben werken de gemeente Leiden en het CBS samen in het Urban Data Center 071. Binnen deze samenwerking wordt creatief nagedacht over het gebruik van stedelijke data in het maken en gericht implementeren van het onderwijskansenbeleid.

Universiteit Leiden
Hogeschool Leiden

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Hogeschool Leiden
Zernikedreef 11
2333 CK Leiden

Universiteit Leiden
Postbus 9500
2300 RA Leiden

Universiteit Leiden

LUMC
Postbus 9600
2300 RC Leiden

Gemeente Leiden
Stationsplein 107
2312 AJ  Leiden

Alle partners